Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Katten

Droogvoer vs. natvoer: welk kattenvoer kies jij?

Ben je op zoek naar kattenvoeding, dan vliegen de termen droogvoer en natvoer je om de oren. Maar wat betekent het nu precies? Wat zijn de voordelen van beide typen kattenvoeding? En mag je deze verschillende soorten kattenvoer ook met elkaar mixen? We leggen het je uit. 

Wanneer kies je voor natvoer?

Natvoer, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat je kat voldoende vocht binnenkrijgt. Het meest gehoorde voordeel van natvoeding voor katten is dan ook de verhoogde vochtopname. Dit zorgt namelijk voor ondersteuning aan de urinewegen.

Applaws natvoeding voor katten: de voordelen

Dankzij natvoer wordt de urine van je kat minder geconcentreerd en ook dunner. Hierdoor is de kans kleiner dat je kat last van blaasgruis of andere urineweginfecties krijgt. Het hoge vochtgehalte voorkomt bovendien te droge ontlasting bij je kat. Daarnaast wordt je kat minder snel dik met dit type voeding, omdat het vaak minder calorieën bevat dan droogvoer. 

Bekijk onze natvoeding

Wanneer kies je voor droogvoer?

Bij droogvoer kun je denken aan kattenbrokken. Al in een kleine hoeveelheid brokjes zitten veel voedingsstoffen. Een bepaald type brokjes droogvoer, bijvoorbeeld met verschillende vormen en structuren, heeft bovendien als voordeel dat het tandplak helpt tegengaan. Kies je voor dit droogvoer, dan ondersteun je dus een gezond gebit! 

Bekijk onze droogvoeding

Applaws droogvoeding voor katten: de voordelen

Droog- en natvoeding mixen? 

Jazeker, dat kan! Sterker nog, bijna de helft van alle katten krijgt iedere dag een combinatie van beide typen voeding. De reden hiervan is dat je kat dan profiteert van alle voordelen bij elkaar. Bovendien schijnt dit goed te werken bij ‘moeilijke eters’. We noemen het mengen van beide soorten ook wel mixed feeding. Je kunt dit op verschillende manieren doen, zoals:

  • Meng natvoer en droogvoer in dezelfde gecombineerde maaltijd;

  • Kies voor een bepaalde verhouding in natvoer en droogvoer;

  • Wissel de typen voeding af per dagdeel en geef een halve portie. 

Lekker gevarieerd! Je kat went het best aan deze manier van eten wanneer je hier al vrij vroeg mee begint, bijvoorbeeld na een paar maanden. Wil je tips ontvangen voordat je hiermee start? We geven je graag advies. 

Natvoer of droogvoer voor katten?

Mixed feeding bij Best Petfoods

In onze shop vind je talloze merken kattenvoeding dat rijk is aan meer vlees en vis, zonder overbodige toevoegingen. Bij mixed feeding is het belangrijk om voer van hoge kwaliteit te gebruiken en daar kun je bij onze merken zeker op rekenen. Probeer het gerust eens uit en ontdek wat jouw kat het lekkerst vindt!

Gepubliceerd op 2020-03-24

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}