Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Honden

De basis van gezonde hondenvoeding

Een combinatie van genoeg bewegen en de juiste voeding zorgt ervoor dat je fit en gezond bent. Zo’n gezonde levensstijl wil je uiteraard ook voor je hond. Wij hebben bijvoorbeeld de Schijf van Vijf, maar hoe bepaal je nu wat gezonde voeding is voor jouw favoriete viervoeter? In dit blog leggen we uit wat de basis is van gezonde hondenvoeding, om jou op weg te helpen in het maken van de juiste keuze.

Van wolf naar hond

Om te weten wat de basis is van gezonde voeding voor je hond, is het belangrijk om te weten waar je hond nu precies behoefte aan heeft. En daarvoor moeten we even terug in de tijd. Je hond stamt namelijk af van de grijze wolf, oftewel de Canis Lupus. Het blijkt dat het DNA van je liefste ‘huisgenoot’ tot wel 97% matcht met het DNA van zijn voorouder. De wolf is van nature een carnivoor en heeft behoefte aan vlees. Hoewel weleens wordt gezegd dat het gestel van de hond is veranderd en het hierdoor nu een planteneter is, klopt dat niet. Dit kun je terugzien in de bouw van je hond: een kort, simpel verteringsstelsel om vlees te kunnen verwerken en kaken die alleen op en neer kunnen bewegen en dus niet geschikt om zijdelings te kauwen en te malen.

Vlees als basis

Je zult begrijpen dat de basis van gezonde hondenvoeding dus ook moet bestaan uit vlees en niet uit planten en groenten. Bij veel voeding staat vlees wel vermeld op de verpakking, maar we adviseren je altijd kritisch te kijken naar de ingrediëntenlijst. Die verraadt namelijk wat er echt in brokken zit die jij aan je trouwe vriend geeft.

Geen onnodige toevoegingen

Bij een juiste verhouding tussen vlees en groenten en fruit, schotel je jouw hond een complete maaltijd voor met alle voedingsstoffen die hij of zij nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven. Je hond is niet gebaat bij allerlei onnodige (kunstmatige) toevoegingen. En dit is ook niet nodig als de voeding de juiste verhouding bevat en van hoge kwaliteit is. Er zijn merken hondenvoeding die heel bewust bezig zijn met de kwaliteit van het vlees. Zo gebruiken Orijen en Acana bijvoorbeeld alleen regionale, verse ingrediënten van leveranciers die ze persoonlijk kennen. De hondenvoeding van Hermann’s is biologisch en bij de keuze van ingrediënten letten zij op mens, dier en milieu.

Kwaliteit van ingrediënten

Zoals gezegd, is het belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst. Zie je een grote hoeveelheid maïs, rijst of aardappelen staan? Kijk dan nog even verder, want dit is niet de juiste basis. Je hond heeft namelijk helemaal geen behoefte aan deze snelle koolhydraten. Het eerste ingrediënt op de lijst is ook het ingrediënt waarvan het meeste in de voeding zit. Staan dierlijke ingrediënten (vlees) vooraan de lijst? Dan heb je een goede basis te pakken!

De basis van gezonde hondenvoeding

Vanuit onze kennis over hondenvoeding en liefde voor dieren zijn we kritisch in welke voeding we verkopen via Best Petfoods. Je zult bij ons bijvoorbeeld niet snel producten terug zien van grote merken. We hebben enkel hondenvoeding geselecteerd met meer echt vlees en vis, zonder onnodige toevoegingen. De producten in ons assortiment bevatten bovengenoemde ingrediënten slechts in een heel laag percentage of zelfs helemaal niet. Welke keuze je dus ook maakt in de shop: je hebt altijd een product te pakken waarin de basis van gezonde hondenvoeding is verwerkt.

Bekijk onze hondenvoeding

Gepubliceerd op 2020-05-18

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}