Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Honden

Strandactiviteiten met je hond

Honden kunnen zich kostelijk vermaken op het strand! Hier krijgen ze namelijk volledig de ruimte die ze nodig hebben om hun energie kwijt te raken. Apporteren, rondrennen, zwemmen en spelen met het lieve baasje zijn niet alleen leuke dingen om te doen, maar zorgen voor een energieke, gezonde en vitale hond. In combinatie met de gezonde hondenvoeding waar Best Petfoods bekend om staat, zorgt dit voor een gezonde levensstijl voor je hond.

Apporteren op het strand


De nummer 1 strandactiviteit voor honden blijft apporteren. Deze activiteit kun je natuurlijk overal doen, maar op het strand is het extra leuk. Zo kun je de bal, stok of frisbee zowel op het land gooien als in het water. Let wel op dat het niet te druk is op het strand. Strandgangers vinden het niet altijd even leuk als er een enthousiaste, natte viervoeter zich komt voorstellen.

Samen met de hond zwemmen

Samen met je hond zwemmen is een leuke manier om een nog sterkere band te krijgen met je hond. Als je hond nog niet veel heeft gezwommen, is het belangrijk om dichtbij te blijven en hem of haar rustig en veilig bekend te laten worden met de zee.

Een strandwandeling met je hond 

Heb jij een hond die niet houdt van zwemmen? Is het water te koud of heb je een wat oudere hond met minder energie? Niet getreurd, voor honden is het samen met het baasje op stap zijn het grootste gedeelte van de lol. Samen een rustige strandwandeling is dan de perfecte manier om te genieten van het strand. Let bij alle activiteiten wel op de regels. Zo zijn er stranden waarbij honden niet tijdens alle periodes welkom zijn.

Graven!

Graven zit in het instinct van de hond, net als het eten van hondenvoeding dat rijk is aan vlees. Ze vinden het erg leuk en worden er heel enthousiast van. Wanneer je de volgende keer op het strand bent, probeer dan eens speeltjes te begraven. Je hond zal vol overgave gaan graven, op zoek naar het speeltje. Uiteraard is dit een zeer vermoeiende bezigheid en kan het warm zijn. Neem daarom altijd genoeg water mee voor jezelf en voor de hond of lees onze tips over hoe je met warm weer het best met je hond kunt omgaan.

Leer je hond surfen

De meest bijzondere en uitdagendste strandactiviteit om met je hond te doen, is wellicht wel om samen te surfen. Er zijn diverse surfscholen in Nederland waarbij jij en je hond kunnen leren surfen. In Amerika zijn er zelfs surfwedstrijden voor honden.

Heb jij nog ideeën voor leuke strandactiviteiten met je hond? Laat het ons weten.

Gepubliceerd op 2020-07-27

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}