Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Honden

Hondenverzorging bij hitte en droogte

Op zoek naar tips voor het verzorgen van jouw hond bij warm weer? Wanneer het lekker warm is, vinden baasjes het vaak leuk om buiten te spelen met de hond of om een lange wandeling maken. Dit is inderdaad erg gezellig, maar niet altijd een goed idee. Honden kunnen namelijk zeer slecht tegen warmte. Mensen kunnen door te zweten warmte kwijtraken, maar honden kunnen dit enkel via hun tong en door te hijgen. Hierdoor is het lastig voor honden om voor verkoeling te zorgen.

Het is daarom belangrijk om hier als baasje extra aandacht voor te hebben en hier maatregelen voor te nemen. Bekijk onze praktische tips en verzorg je hond optimaal bij warmere temperaturen.

Tip 1: Laat je hond bij warm weer niet alleen in de auto

De eerste en belangrijkste tip is om je hond niet alleen te laten in de auto. Vermijd dit zelfs als je alleen even snel iets uit de supermarkt moet halen. De temperatuur in de auto kunnen zeer snel oplopen. Als je op een warme dag in de auto zit, is het voor mensen al niet uit te houden. Wij kunnen echter beter met warmte omgaan; bedenk dus hoe erg deze warmte is voor jouw hond.

Tip 2: Zorg voor voldoende water

Huisdieren kunnen snel uitdrogen. Dit geldt ook voor honden. Als het warm is, is het daarom verstandig om door het gehele huis en in de tuin diverse bakjes met water te zetten. Hierdoor weet je zeker dat je hond genoeg zal drinken. IJsblokjes in het water zijn daarbij een goede manier om het water koud te houden.

Tip 3: Maak een klein badje klaar voor je hond

Honden vinden het heerlijk om lekker te genieten van verkoelend water op een warme dag. Een klein zwembadje opzetten met een laagje water (niet te weinig, maar waarin verdrinken niet mogelijk is), is een goede manier om je hond af te koelen. Zo kan je hond veilig en leuk spelen, maar ook lekker afkoelen.

Tip 4: Laat je hond zoveel mogelijk op gras lopen

Wellicht komt het je bekend voor. Het is warm en je wilt de hond uitlaten, maar hij wil helemaal niet naar buiten. Dit komt niet doordat hij het buiten opeens niet meer leuk vindt, maar doordat hij weet hoe warm het asfalt kan zijn. Hondenpootjes zijn niet gemaakt om hoge temperaturen te weerstaan. Asfalt kan echter zeer heet worden. Je kunt het vergelijken met het zand op het strand. Op een hete zomerdag is het blootsvoets lopen op het zand niet prettig. Het asfalt waar je hond dagelijks op loopt, is echter nog vele malen warmer. Wees hiervan bewust en bescherm je hond door asfalt en wegen zoveel mogelijk te vermijden als het buiten warm is.

Tip 5: Beperk lichamelijke beweging

Het is zeer leuk om met je hond te spelen of te gaan fietsen. Deze activiteiten zijn als het warm weer is echter niet goed voor de hond. Probeer dit soort activiteiten voornamelijk te doen wanneer het afgekoeld is, bijvoorbeeld in de vroege ochtend of in de avond.

Tip 6: Laat je hond slapen

Honden proberen op de warmste momenten van de dag te slapen. Slaapt je hond en is het tijd om hem uit te laten? Wacht hier dan even mee.

Tip 7: Geef je hond wat ingevroren snacks of voeding

Wist je dat je bepaalde hondenvoeding en snacks ook kunt invriezen en zo een 'ijsje' kunt maken je hond? Dat is niet alleen lekker verkoelend, maar ook gezond in tegenstelling tot een normaal ijsje. Smeer bijvoorbeeld natvoeding uit over een Lickimat, vries het in en laat je hond genieten van een verkoelende maaltijd.

Gepubliceerd op 2020-07-13

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}