Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Katten

Herfsttips voor je kat

Katten zijn gek op de herfst! Waar hun baasjes in de zomerperiode wat vaker van huis zijn, draait dit seizoen echt om lekker knus binnen zijn. En dus om samenzijn! Dat vindt je kat gezellig. Natuurlijk kent ieder seizoen ook haar aandachtspunten om op te letten in de verzorging van je huisdier. Zo ook de herfst. Daarom hebben we 4 herfsttips voor je kat op een rijtje gezet. 

1. Van buiten- naar binnenkat

Is jouw kat graag buiten? Dan zal de herfst wat minder in de smaak vallen. Kou en regen maakt het buitenspelen al snel minder leuk. Wanneer je buitenkat er liever voor kiest om binnen te blijven, maakt hij natuurlijk veel minder avonturen mee. Daardoor beweegt je kat in de herfst ook minder. 

Herfsttips voor je kat: spelen met bladeren

Gelukkig kun jij ook in huis zorgen voor avontuur, ontdekking en beweging. Bijvoorbeeld door te spelen met droge herfstbladeren. Je kat ervaart al avontuur door aan deze ‘onbekende’ bladeren te ruiken. Je kunt er zelfs een indoor herfststorm mee nabootsen! Het is goed om in de herfst extra aandacht te besteden aan uitdagende spelletjes, zodat je kat niet te veel aankomt en nog steeds avonturen beleeft.  

2. Gevaren van de herfst

Durft je kat het toch aan om het weer te trotseren? Let dan goed op de gevaren van de herfst. Ook in dit seizoen is het belangrijk om je kat te blijven checken op teken, vlooien en zelfs herfstmijt. Bovendien kunnen de eikels, kastanjes, dennenappels en paddenstoelen uit de buurt gevaarlijk of giftig zijn.

Herfsttips voor je kat: gevaren van de herfst

Ook voor antivries-spray voor auto’s geldt dat dit voor katten riskant is. Houd je kat dus goed in de gaten als hij buiten is geweest en schakel bij twijfel altijd de dierenarts in. Zorg er tot slot voor dat je kat goed zichtbaar is, gezien het vaker donker is buiten. Bijvoorbeeld door een reflecterende halsband om te doen.  

3. Kattenvoeding voor de herfst

Net als voor jezelf, is het ook voor je huisdier belangrijk om voor voldoende weerstand te zorgen in de herfst. Kies daarom voor rijke kattenvoeding met echt vlees en vis, zonder onnodige toevoegingen. Neem een kijkje in het assortiment van Best Petfoods en ontdek kattenvoeding met een beperkt aantal koolhydraten, wat veel gezondheidsvoordelen heeft! Denk aan een gezonde spijsvertering en een betere fysieke conditie.

Zeker in de herfst is het belangrijk om die gezondheid op peil te houden. In onze kennisbank kun je per merk teruglezen welke voordelen je kat hiervan ervaart. 

Bekijk kattenvoeding

Herfsttips voor je kat: fysieke gezondheid

4. Een comfortabel plekje

Wil je kat na het nuttigen van een overheerlijke maaltijd even lekker liggen? Creëer dan in de herfst een veilige, warme en comfortabele binnenplek voor je kat. Zo voelt je huisdier zich binnenshuis het fijnst en gaat hij minder de deur uit. Zorg er ook altijd voor dat je kat weer gemakkelijk je warme huis in kan wanneer hij toch naar buiten gaat. Op die manier voorkom je dat je kat op andere gevaarlijke plekken de warmte opzoekt. 

Herfsttips voor je kat: comfortabele plek

Kortom: creëer een veilig thuis voor je kat met een comfortabele plek, genoeg beweging en de beste voeding voor optimale weerstand. Houd de gezondheid goed in de gaten en beleef samen een fantastische herfst!  
Gepubliceerd op 2020-10-05

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}