Bevat méér echt vlees en vis
Levering in NL en BE
De beste prijs en kwaliteit
Honden

Dit zijn de vier leukste wandelplekken voor je hond

De blaadjes vallen van de bomen en het wordt steeds kouder buiten: de hoogste tijd om een dikke jas aan te trekken en een flinke wandeling te gaan maken met je dierenvriend. Waarschijnlijk wordt je hond al enthousiast als je de riem tevoorschijn haalt, dus plezier gegarandeerd! Lees hieronder de vier leukste wandelplekken die jij met je viervoeter kunt bezoeken.

1. Zoek het dicht bij huis

Voor een fijne hondenwandeling hoeven je dierenvriend en jij helemaal niet ver te reizen. Zoek het dicht bij huis en haal een frisse neus in het park om de hoek. Hier kan je hond niet alleen al zijn energie kwijt, maar ook spelen met zijn beste vrienden en vriendinnetjes. Toch zin in een beetje afwisseling in de dagelijkse parkwandeling? Verras je dier met een nieuw speeltje, zoals een frisbee of een speeltouw, voor extra veel plezier.

2. Lekker uitwaaien op het strand of aan het meer

Dit is misschien wel de favoriete wandelplek van de meeste honden: het strand! Hier heeft je dierenvriend alle ruimte om helemaal los te gaan. Rennen, graven, zwemmen en spelen met andere honden, het kan hier allemaal. Waar honden op de meeste stranden in de zomer niet welkom zijn, is het strand tussen oktober en mei juist een speelwalhalla voor je viervoeter. Van Ouddorp tot Kijkduin en van Zandvoort tot Texel: er is altijd wel een strand (of meertje) in de buurt waar je lekker kunt uitwaaien en je hond zich kan vermaken. Vergeet alleen geen handdoek mee te nemen, voor het geval dat je vriend besluit een frisse duik te nemen.

Wandelplekken voor je hond Best Petfoods

Heb jij meteen zin om met je hond naar het strand te gaan? Check dan onze vorige blog voor de leukste strandactiviteiten!

3. Een frisse boswandeling

Trek de wandelschoenen maar alvast uit de kast, want dit is het ideale seizoen om een stevige boswandeling te maken met je hond. Het bos ziet er in de herfst en winter niet alleen prachtig uit, maar het is ook een snuffelparadijs voor je viervoeter. Zo kunnen je hond en jij urenlang verdwalen in de Belgische Ardennen of op zoek gaan naar avontuur in één van de Nederlandse bosgebieden, zoals het Baarnse Bos of de Kaapse Bossen. Een wandeling over kronkelige bospaadjes daagt je dier uit om nieuwe geuren, weggetjes en kleine insecten te ontdekken. Een ideale wandeling voor nieuwsgierige honden dus!

Tip: controleer na een boswandeling je hond wel even op teken. Deze beestjes kunnen namelijk uit de bomen vallen of verstopt zitten in het lange gras.

Wandelen met je hond Best Petfoods

4. Ontdek de Nederlandse Nationale Parken

Geen bos in de buurt? Maak je geen zorgen, want Nederland heeft een aantal prachtige Nationale Parken waar je ongestoord kunt struinen met je dierenvriend. Wandel met je hond door de waterrijke omgeving van de Biesbosch, geniet van de heide op de Veluwezoom of maak kennis met herten, konikpaarden en Schotse hooglanders in Zuid-Kennemerland. Hier kan je dier zich de hele dag vermaken! 

Ben je van plan er de hele dag op uit te trekken? Vergeet dan niet zowel voor jezelf als voor je hond een lekkere snack in te pakken! Verras je dier bijvoorbeeld met een knapperig kauwstokje of wat hondenkoekjes.

Wandelplekken met je hond Best Petfoods

Bij een stevige wandeling hoort een goede maaltijd

Lekker gewandeld met je hond? Goed bezig! Maar bij een stevige wandeling hoort natuurlijk ook een goede maaltijd. Gelukkig heeft Best Petfoods een uitgebreid online assortiment aan natuurlijke en gezonde dierenvoeding. Probeer bijvoorbeeld eens Acana Heritage Sport & Agility: krachtvoer dat rijk is aan vers vlees, eiwitten en vetten, speciaal ontwikkeld voor actieve honden. Zo kan je dierenvriend iedere wandeling aan!

Bekijk hier al ons krachtvoer voor honden!

Gepubliceerd op 2020-11-24

Schrijf je in en ontvang de beste deals

{{ errors.first("email") }}